Mister Hara in Praag
Door: Mister Hara
Blijf op de hoogte en volg Mister Hara
01 Juli 2008 | Tsjechische Republiek, Praag
Daar ben ik weer, lekker uitgerust van 2 weken Praag, het was heerlijk.
Het begon alleen niet zo fijn want Pila haar tas was kwijt geraakt op het vliegveld. Van de zenuwen moest ze ook nog steeds naar de wc en daar kwam ze dan weer klagend vandaan door het wc papier wat net schuurpapier leek. Ik zei dat ze al blij mocht zijn dat er wc papier was, in India vegen de mensen hun kont met hun hand af. En nadat de tas gelukkig de dag erna terecht was, heeft ze ook niet meer gezeurd en enorm genoten.
Ze hadden in Tjechie ook een Albert, handig hoor elke morgen lekker brood met kaas en lekkere koude melk. Dat aten we dan op in het parkje waar ook een ratje woonde, hij kwam elke morgen even een klets praatje met ons maken. Hij vertelde dat de mensen ratten niet zo leuk vinden, en dat hebben we gemerkt ook. Op een dag kwam hij naar ons toegelopen en liep hij onder een tafeltje door waar een mevrouw zat, zij begon keihard te gillen en ging op de stoel staan. Wij hebben haar heel hard uitgelachen.
Het was wel lastig de weg te vinden maar we hadden een goed boekje en ze hebben overal toeristen info punten. Daar hebben ze wel luchpauze dus wachten dan maar. Er wilde waarschijnlijk een Chinees voor ons want hij liet zo'n onwijs vieze scheet (dat schijnt daar normaal te zijn) dat we snel zijn weggerend.
We zijn naar veel musea geweest, onder andere voor moderne kunst en juist hele oude waar mannen met van die malots en pofbroeken op schilderijen staan. In de Musea werkte veel oude vrouwen om een beetje op te letten of wij er niet 1 zouden stelen. Maar ja als die vrouwen zulke dikke glazen hebben dat ze er niet doorheen kunnen kijken of in slaapvallen heeft dat natuurlijk niet zoveel zin.
Narangi, had het even moeilijk toen Nederland verlor van de Russen. Nederland noemen ze in Praag trouwens Nizozemsko hoe komen ze erbij. Daar moest Narangi dan wel weer om lachen en het ging snel beter.
Pila heeft nog vriendinnen gemaakt. Een heel appart meisje, ze lijkt wel een beetje Delfts, Delfts blauw, maar zij kan zichzelf ook openmaken en dan komen er nog 4 zusjes uit. Dat noemen ze een Babouchka, ze konden het erg goed met elkaar vinden, dus Babo is ook meegekomen naar Nederland. [Het was allemaal gewoon lekker easy deze vakantie. We hebben nog een jazz concert in het park meegemaakt, lekker in het gras liggen en genieten. We zijn ook nog een dagje naar de dierentuin geweest, wat echt een ontzettend mooi park was.
Nou ik hoop dat jullie een beetje genoten hebben van het verhaal!
Groetjes Mister Hara, Pila en Narangi
Kijk ook op http://misterhara.hyves.nl en wordt vriendjes met mij en bekijk meer foto's
02 Juli 2008 - 07:13
Buurman Fred:
Tsjonge jonge jonge wat een avonturen...heeft oom Naranji nog last van diarree? Hij kreeg toch iets aangebrands op zn bord? ja dan moet ie dat ook maar niet opeten... -
02 Juli 2008 - 14:29
Marie:
Cool! Mister Hara ook n waarbenjijnu site! Leuk verhaal en leuke foto's!
X -
02 Juli 2008 - 19:56
Tineke:
Hoi,
Gister heb ik naar iets anders gereageerd maar zie nu dat het hier ook weer kan.
Wat een goed verhaal weer! Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad in Praag. liefs tineke -
08 Juli 2008 - 16:14
Ria:
Fijn dat jullie het samen zo leuk gehad hebben in Praag. Groetjes ook voor Pila en oom Naranji van Henk en Ria -
08 Juli 2008 - 17:14
Lies:
Hoi Mister Hara,
Maar goed dat júllie 'n goede gids hadden van Praag!! Wat een grote stad voor zulke kleine mensjes. Dat was goed opletten bij het oversteken.
Fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad en dat je weer lekker bent uitgerust. Op naar het volgende avontuur.
Doe de groeten aan Pila en Narangi van
Henk en Lies
PS. Mooie foto's trouwens, jullie zijn alle drie fotogeniek!! -
08 Juli 2008 - 19:25
Tante Caat:
Gezellig stel, wil wel mee de volgende keer!